Een credit check, ofwel kredietcheck, helpt bij inzichten over de kredietwaardigheid van een bedrijf of persoon. Er zijn meerdere factoren die uiteindelijk bepalen of een onderneming kredietwaardig is, zoals betalingsmoraal of omgevingsfactoren. De betalingsmoraal zegt iets over het feit of bedrijven bekend staan als zijnde op tijd betalen, dan wel wanbetalers. Als je van plan bent zaken te doen met een ander bedrijf, wil je natuurlijk zo’n credit check doen, zeker als je producten of diensten op rekening levert.

Focum heeft een uitgebreide kennis van een brede groep ondernemingen, onder andere op het gebied van kredietwaardigheid. Zo kom je als je zaken gaat doen met een bedrijf nooit voor onaangename verrassingen te staan. Focum heeft de grootste database met betalingsgegevens en kan je daarom adviseren op maat. Het is natuurlijk niet altijd gezegd dat een negatieve credit check uit het verleden ook in de toekomst zal blijken, bedrijven hebben uiteraard de mogelijkheid te verbeteren.

Voorkom wanbetalingen en verklein je risico
Het leveren van producten of diensten op rekening kent risico’s. De gevolgen van wanbetalingen zijn soms niet te overzien, maar het eerste dat je er van merkt is een kleinere winst onder aan de streep. Bedrijven willen dit risico mijden, om niet halsoverkop in een situatie te komen met vorderingen en eventuele strafzaken. Op dat moment komt een bedrijf als Focum in beeld, die al een eerste verklaring kan geven van de kredietwaardigheid van je potentiële partner.

Je kan wanbetalers met Focum effectief buiten de deur houden. De kredietwaardigheid van andere bedrijven wordt onder andere getoetst door middel van voorspellende variabelen en scans op manipulatiepatronen. Hiermee bespaar je als bedrijf een hoop incassokosten en irritaties met mogelijke wanbetalers.

Comments are closed.

Post Navigation