Wat is een inboedelverzekering? De vergissing met een opstalverzekering is snel gemaakt, want beide lijken op elkaar. Onder de inboedelverzekering valt specifiek datgene dat verhuisbaar is, oftewel dat niet vast zit aan het huis. Denk daarbij aan kleding, meubels en apparatuur zoals je televisie. Je inboedelverzekering kun je bij verschillende verzekeraars afsluiten, zo ook bij Unigarant onder interessante voorwaarden. Extra beveiliging van je huis is voor het afsluiten van een inboedelverzekering ook een luxe optie en Unigarant biedt deze. Je krijgt 20% korting op de beveiliging van je huis.

De voorwaarden voor een inboedelverzekering
Je kunt niet altijd je inboedelverzekering aanspreken bij schade. Er moeten externe factoren, die buiten je eigen macht liggen, aan te pas komen. Denk hierbij aan brand of diefstal. Ook als je jonge kind een vaas laat vallen, kan de vaas gedekt zijn onder de inboedelverzekering. Soms kan het echter nodig zijn om aanvullende verzekeringen af te sluiten, bijvoorbeeld op dure sieraden of extra dure apparaten zoals de wasmachine.

Bij Unigarant worden schades ruimhartig vergoed, ook als het in sommige gevallen binnen je schuld ligt. Voor bepaalde producten binnen de inboedelverzekering staat echter wel een scherpe maximale vergoeding vast, zoals voor kunst of antiek. Unigarant is echter behoorlijk soepel bij het toekennen van vergoedingen als je dit vergelijkt met andere verzekeraars.

Wanneer geen vergoeding
Elke schade kan anders zijn veroorzaakt, maar ook elke verzekeraar kan verschillen in de voorwaarden van een inboedelverzekering. Extreme externe situaties vallen niet onder de verzekering. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om aardbevingen of een burgeroorlog. Kijk voordat je een inboedelverzekering afsluit bij Unigarant daarom goed naar de voorwaarden.

Eigen risico bij de verzekering
Bijna alle verzekeraars maken gebruik van een eigen risico. Deze ligt bij Unigarant wel bijzonder laag, op 100 euro. Je kunt daarbij ook kiezen voor een eigen risico van 0 euro, maar dan betaal je vanzelfsprekend meer premie.

Comments are closed.

Post Navigation